Informatii utile

OFERTE SPECIALE – Pentru unele programe turistice pot fi lansate oferte speciale. Acestea nu sunt valabile retroactiv.

ASIGURARI – Asigurarea storno este facultativa si va protejeaza de plata penalitatilor in cazul in care, din diverse motive, nu mai puteti calatori, in conditiile prevazute de asiguratorul la care apelati. Pretul acesteia este de 2% din valoarea excursiei. Va recomandam sa incheiati aceasta asigurare in agentie, odata cu incheierea contractului. Asigurarea medicala este, in cazul majoritatii destinatiilor, facultativa. Va protejeaza in cazurile nedorite de accident sau boala. Se achita in afara pretului excursiei. Asigurarea se incheie intre turist si compania de asigurari (detalii la agentie).

DOCUMENTE DE CALATORIE – Participarea la programul turistic se poate face in baza unui act de identitate valabil. Informatii cu privire la conditiile de calatorie intr-o anumita tara, puteti obtine de la ambasada tari respective. In cazul pierderii documentelor de calatorie, turistul este obligat sa obtina un document provizoriu, pe cheltuiala sa.

TRANSPORT AERIAN – Programele turistice cu transport aerian pot fi organizate cu curse regulate sau curse charter. Serviciile din avion pot diferi in functie de tipul zborului si de compania aeriana. SENIOR TURISM nu poate influenta calitatea serviciilor din avion. Companiile aeriene isi rezerva dreptul de a schimba orarul de zbor. SENIOR TURISM nu isi asuma raspunderea pentru aceste schimbari sau intarzieri, acestea se vor rezolva in conformitate cu regulile companiei aeriene. Daca turistul pierde avionul din vina lui, nu are dreptul la despagubire. In cazul in care se pierde bagajul in timpul calatoriei, turistul va face o plangere la reprezentanta companiei de zbor. Daca cumparati numai transportul cu avionul, inainte de intoarcere va rugam sa va interesati la reprezentantul local al companiei in legatura cu ora de plecare. Repartizarea locurilor se face la imbarcare in avion (check in). Va atragem atentia ca imbarcarea (boarding) se termina cu 50 min. inainte de decolare. Daca sositi dupa aceasta ora, SENIOR TURISM nu isi asuma nici o raspundere. Copiii intre 0-2 ani calatoresc gratuit, fara a utiliza loc separat.

BAGAJE – La cursele aeriene greutatea maxima a bagajelor poate fi de 15 kg. Bagajul de mana are volum limitat si poate fi de max. 5 kg greutate. In cazul pierderii sau deteriorarii bagajelor, turistul trebuie sa contacteze imediat reprezentantul companiei aeriene. Pentru bagaje raspunde compania aeriana, SENIOR TURISM nu are nici o raspundere in acest sens. Greutatea maxima la calatoriile cu autocarul este tot de 15 kg. Animale vii si bagaje voluminoase nu sunt permise. Despre transportul bagajelor voluminoase in avion, imformatiile pot fi obtinute de la compania aeriana.

TRANSFERURI – Transferurile se pot efectua cu autocarul, minibusul, sau autoturismul, inclusiv taxi. In timpul transferului turistii raspund de propriile bagaje.

AUTOCARE – Transportul turistilor il asiguram cu autocare proprii sau apartinand unor transportatori autorizati. Autocarele sunt clasificate, fiind dotate cu instalatie audio-video, aer conditionat si toaleta. Este posibil ca in cazuri deosebite, sa fie necesara schimbarea autocarului prevazut initial pentru desfasurarea calatoriei. In astfel de situatii este posibil ca autocarul sa nu beneficieze de toate dotarile initiale (video, toaleta, etc.). Pentru asigurarea confortului optim, recomandam turistilor sa nu foloseasca toaleta din autocar decat in cazuri de urgenta. Programul curselor prevede opriri suficiente, in parcari dotate cu toaleta, iar insotitorii pot decide oprirea autocarului si in afara programului stabilit. Punctele de imbarcare si orele de plecare sunt prevazute in programul excursiei. Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii. Locurile se pot modifica pana la data plecarii, prin renuntarea la calatorie sau prin inscrieri suplimentare, in cazul familiilor sau grupurilor. In cazul in care se va schimba tipul autocarului, turistul va primi locul cel mai apropiat de cel rezervat, chiar daca numarul acestuia nu va fi acelasi.

FERRY BOAT – Intre insule si continent orarul vapoarelor depinde de companiile de navigatie si nu poate fi corelat in toate situatiile cu mersul avioanelor sau al autocarelor, de aceea pot interveni perioade de asteptare. Pe vapoare bagajele sunt depozitate in comun; va recomandam sa pastrati asupra dvs. bunurile de valoare.

TRANSPORT PE CONT PROPRIU – Turistii care se deplaseaza pe cont propriu vor contacta reprezentantul SENIOR TURISM in statiune. Reprezentantii si agentiile partenere pot fi contactati de la ora 8.00 pana la ora 21.00, mai putin intre orele 14.00 – 17.00. Daca ajungeti in statiune dupa ora de inchidere, puteti fi cazati numai a doua zi. Camerele in hoteluri pot fi ocupate in prima zi de la ora 18.00 (uneori si mai devreme) si trebuie eliberate in ultima zi pana la ora 12.00. Camerele in vile pot fi ocupate in prima zi de la ora 14.00 si trebuie eliberate pana la ora 10.00.

HOTELURI – In materialele informative ale SENIOR TURISM, clasificarea hotelurilor se face in conformitate cu clasificarea din tara respectiva. In diferite tari, aceasi categorie inseamna alta calitate. Clasificarea nu corespunde intotdeauna cu clasificarea de la noi. Dimensiunile, dotarile si orientarea camerelor nu este asemanatoare nici la hoteluri de aceeaşi categorie. Cazarea se face de obicei in camere standard. Impartirea camerelor este dreptul exclusiv al receptiei, asa ca nu garantam indeplinirea unor cereri speciale. Conform uzantelor internationale, camerele pot fi ocupate in intervalul orar 14.00 – 18.00 in ziua sosirii si trebuie eliberate pana la ora 12.00, ziua plecarii. In unele hoteluri exista posibilitatea de a ramane in camera si dupa aceasta ora, cu achitarea unei suprataxe. Patul suplimentar nu este de obicei la fel de comod ca unul normal. Dimensiunile si confortul camerelor cu pat suplimentar nu corespund intotdeuna cu cele ale camerelor standard. Camerele cu un singur pat (single) sunt de obicei mai mici si nu intotdeuna au o asezare avantajoasa. Pentru camerele care au vedere partial sau total spre mare se poate percepe o suprataxa, exceptand hotelurile unde acest lucru nu este mentionat. In situatia aceasta insa nu putem garanta camera cu vedere spre mare. In situatii cu totul deosebite ne rezervam dreptul de a schimba hotelul cu unul de aceeasi categorie.

VILE – Vilele se compun din studiouri(camere) si apartamente. Studiouri: o incapere cu pat si bucatarie, grup sanitar propriu (dus, WC). Bucataria este utilata in functie de numarul de turisti si se pot prepara in ea mancaruri simple. Apartamente: sunt compuse din unul sau doua dormitoare (in functie de capacitate), living in care sunt 1-2 paturi extensibile si unde se gaseste si bucataria, grup sanitar propriu (dus, WC). In cazul vilelor, de regula nu exista prosoape si hartie igienica. Va recomandam sa luati cu dvs. prosop de bucatarie, detergenti si hartie de toaleta. De regula, bucatariile sunt dotate cu plita electrica, frigider, ghiuveta, vesela. In cazul in care rezervarea a fost facuta pentru vila no name, nu ne stau la dispozitie descrieri sau fotografii, dar calitatea acestora nu va fi mai slaba decat cea stipulata in contract.

APARTHOTELURI – Aparthotelurile ofera in general camere sau apartamente complet utilate, completate cu servicii asemanatoare hotelurilor (receptie, curatenie, etc.), detaliile fiind mentionate pentru fiecare oferta.

AER CONDITIONAT – Utilizarea aerului conditionat, acolo unde exista, poate fi inclusa in tarif sau se poate achita suplimentar, conform programului turistic. In unele hoteluri aerul conditionat este comandat centralizat si numai intre anumite ore, sau sezonier. Economia de energie sau problemele tehnice pot face aerul conditionat nefunctional, pentru perioade scurte de timp.

CONSTRUCTII – In statiuni, in apropierea locurilor de cazare, pot incepe constructii sau reparatii la constructii despre care, la redactarea ofertelor, nu am avut cunostinta. In cazul in care aflam despre asa ceva, va anuntam.

DISTANTA FATA DE DE PLAJA – Distanta de plaja este cea din punctul cel mai apropiat de plaja al locului de cazare si plaja, in linie dreapta. Distanta data este orientativa.

PISCINA – In prezentarea locurilor de cazare se mentioneaza existenta piscinelor, precum si conditiile de acces. Piscinele din apropierea vilelor se pot utiliza de cele mai multe ori contra unei consumatii.

UMBRELE SI SEZLONGURI – Despre folosirea umbrelelor si a sezlongurilor puteti afla mai multe din programele turistice, la descrierea hotelurilor. In functie de ocuparea hotelurilor este posibil, cateodata, sa nu fie suficiente umbrele si sezlonguri.

MASA – Mesele nu contin, in general, consum de bauturi, in caz contrar specificam aceasta separat. Daca doriti in primul rand sa gustati din specialitatile locale, alegeti-va cazare fara masa, sau numai cu mic dejun! Demipensiunea (mic dejun si cina) incepe in ziua sosirii cu cina si se termina in ultima zi cu micul dejun. In caz de sosire tarzie, cina neutilizata se poate inlocui, de regula, cu pranzul de a doua zi. In cazul in care exista aceasta posibilitate si turistul nu s-a folosit de acest serviciu, dupa sosirea in tara acest fapt nu poate fi motiv de reclamatie. Multe hoteluri ofera masa in regim bufet, adica ne servim singuri cu mancarea aleasa. In caz de masa a la carte, mancarea va fi servita de ospatar. Cantitatea de mancare si varietatea felurilor depinde de categoria hotelului si de obiceiurile locale. Micul dejun continental contine: bauturi calde, produse de panificatie, unt si gem. La cel continental imbunatatit se mai adauga la acestea branzeturi si sunca. La cazarile de categorie inferioară de obicei nu este mancare diversificata. Nu uitati, la cina trebuie sa va imbracati corespunzator; de obicei, nu veti fi primiti la masa in haine de plaja. Va atragem atentia ca la cazarea in hotel, nu este permis sa aduceti mancare si bautura din afara, in camere. Amanunte despre masa in regim all inclusive veti gasi in oferte, la fiecare hotel in parte. Consumul de bauturi incluse se rezuma la bauturi alcoolice si nealcoolice locale. Pretul serviciilor precum si serviciile ce pot fi utilizate depind de categoria hotelului. Pentru servicii neutilizate, nu se acorda restituiri din pret.

APA SI IGIENA – De regula nu recomandam consumul apei de la robinet. Calitatea si gustul apei sunt schimbatoare, de aceea recomandam sa consumati apa imbuteliata. La hoteluri si apartamente sunt folosite boilere cu panouri solare, de aceea, in anumite perioade, mai ales cand consumul este mare, este posibil sa curga numai apa calduta. In unele statiuni, din cauza climei, insectele (tantari, viespi, albine etc.) va pot cauza neplaceri; in astfel de cazuri folositi aparate si substante deratizante. SENIOR TURISM nu raspunde pentru aparitia insectelor si acest fapt nu poate fi motiv pentru reclamatii.

INSOTITORI DE GRUP SI REPREZENTANTI LOCALI – In cazul excursiilor in circuit, insotitorul de grup va fi pe toata perioada cu grupul. In cazul transportului cu autocarul, grupul beneficiaza de serviciile unui insotitor; acesta poate avea, uneori, si calitatea de conducator auto. La sejururi, asiguram reprezentant local in statiunile mentionate in oferte. Acestia sunt vorbitori de limba romana, care pot fi contactati telefonic si va pot ajuta in rezolvarea problemelor ivite. Informatiile cu privire la excursiile optionale (program, preţ) le primiti de la reprezentantul local. Inscrierea si plata acestora se va face la fata locului. Pentru excursii optionale, toata raspunderea este suportata de agentiile noastre partenere. Reprezentantul nostru local nu participa la toate excursiile. In cazul unui numar insuficient de turisti inscrisi, excursia poate fi contramandata. Este posibil ca turistii romani sa participe la excursii impreuna cu turisti de alte nationalitati (in acest caz ghidajul va fi si in limbi straine: ex. engleza). Conform legislatiei locale, la situri arheologice si muzee, pot face ghidaj numai ghizii locali, reprezentantul SENIOR TURISM putand doar traduce.

Citeste despre Termeni si Conditii